Αγαπημένοι μου καλημέρα σας

Αγαπημένοι μου καλημέρα σας.

Όλοι μας ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ατομικά και σαν έθνος. Σ΄ αυτά τα πλαίσια γίνεται πολύς λόγος για την αφύπνιση της οργής. Ακούγονται μηνύματα του τύπου «πρέπει να γίνετε έξαλλοι από θυμό», «είμαστε τα πρόβατα, να γίνουμε οι λύκοι», «καταδίκη στους υπεύθυνους» και άλλα μηνύματα που έρχονται σωρηδόν και μας «εμπνέουν» την οργή, την εκδίκηση, την «εμπόλεμη» επανάσταση.

Ας αναρωτηθούμε: Οδήγησε ποτέ η οργή σε υγιή αποτελέσματα; Έλυσε ποτέ κάποιο πρόβλημα; Όπως λέει και ο Καζαντζάκης «αν στο μαχαίρι απαντήσεις με μαχαίρι, πότε επιτέλους θα πάψουν τα μαχαιρώματα;»

Η δύναμή μας δεν βρίσκεται στην οργή μας. Εκεί υπάρχει μόνο η αδυναμία μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα, την συνεργασία, την αλληλοβοήθεια, και στην αυτοπεποίθηση, στην αλληλοεκτίμηση. Δεν χρειάζονται σπαθιά για να κάνουμε την αλλαγή. Χρειάζεται εκ βάθρων ανοικοδόμηση του τρόπου που βλέπουμε τα πράγματα.

 

Χρειάζεται:

1)     Η αλλαγή να ξεκινήσει μέσα στον καθένα και μέσα στην οικογένεια με συνοχή, κατανόηση, συνεργασία, κατανομή εργασιών, αγάπη.

2)     Ο Έλληνας να αγαπήσει τον Έλληνα, να νιώσει υπερηφάνεια για την καταγωγή του και δέος για την έμφυτη δύναμη και δυνατότητά του.

3)     Να αντιληφθούμε τη νέα μορφή κυριαρχίας που ασκούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τρόπο αόρατο, λεπτοφυή και αποτελεσματικό. Γιατί, έναν εχθρό που δεν γνωρίζεις, δεν τον αντιπαλεύεις. Αν μας ξεκόψουν από τα ήθη, τα έθιμα, τις αρχές και τις αξίες μας με την διαρκή πολιορκία κακών ειδήσεων και παραπλανητικών διαφημίσεων, τότε μας έχουν υποδουλώσει. Παύουμε να πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο και ανώτερο και παύουμε να ελπίζουμε και κατά συνέπεια να αγωνιζόμαστε να το πετύχουμε.

4)     Να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε αδιανόητα ικανοί να αναλάβουμε μόνοι μας τα ηνία, να βγούμε από την κρίση, να μεγαλουργήσουμε. Η αντίθετη πίστη, μας κάνει υπόδουλους, όχι μετά από εμπόλεμη σύρραξη, αλλά με οικιοθελή υποταγή μας στην προπαγάνδα της υποτιθέμενης ανικανότητάς μας.

5)    Να αναλάβουμε δράση και όχι αντίδραση. Γιατί μόνο η δράση και όχι η θεωρία ή η διαμαρτυρία μας παρέχει τα αγαθά. Και δράση σημαίνει συμμετοχή, αλληλεγγύη, αφύπνιση, έρευνα, δημιουργικότητα.

 

 

6)     Να ασκήσουμε παθητική αντίσταση: Παράδειγμα: Δεν αγοράζω από πολυκαταστήματα, από πολυεθνικές, δεν αγοράζω ξένα προϊόντα, δεν συναλλάσσομαι με ανέντιμους ανθρώπους, δεν ανοίγω τηλεόραση, βγάζω τα χρήματά μου από τις συστημικές τράπεζες.

7)     Να ασκήσουμε ενεργητική Αντίσταση: Αντιδρώ σε κάθε διαφθορά, δωροδοκία και αδικία και ψάχνω τρόπους να σταματήσει. Γιατί, ΝΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ. ΝΑΙ!!!!! Είναι δική μου ευθύνη να αποτρέψω τη διαφθορά, όπου και όποτε μου προκύψει, χωρίς φόβους, δισταγμούς και ανησυχίες για την πιθανολογούμενη δική μου απώλεια. Και λίγο ως πολύ, τη διαφθορά τη συναντάμε όλοι μας. Και όταν την συναντήσουμε, τι έχουμε χρέος να κάνουμε; Να αντισταθούμε στην αδικία αφιερώνοντας κάτι από τον πολύτιμο και πιεσμένο χρόνο μας, ώστε αυτή η ενέργεια να μην επαναληφθεί στον επόμενο και στους επόμενους στη σειρά.

8)     Να προσφέρουμε το χρόνο μας, τη συνεργασία μας, την ανιδιοτελή υπηρεσία μας και την βοήθειά μας, όπου βλέπουμε να σχηματίζονται ομάδες υγιούς και αποτελεσματικής αντίστασης και να αφιερώσουμε δωρεάν χρόνο για την ανόρθωση της Ελλάδας μας. Και τι είναι χρόνος; Ο χρόνος είναι χρήμα: Χρήμα είναι η προσθετική αξία της εργασίας πάνω στα υλικά, που παντού και πάντα παρέχει δωρεάν η φύση. Επεμβαίνει ο άνθρωπος πάνω στα αγαθά της φύσης, προσθέτει, αφαιρεί, αναμειγνύει, φυτεύει, μετά βαπτίζει δικά του τα αγαθά, τη γη, το νερό, τον αέρα και ζητάει το αντίτιμο για αυτή του την «ιδιοκτησία». Το χρήμα υπάρχει μόνο και μόνο για χάρη της ανταλλαγής των αγαθών, υλικών και άυλων.

9)     Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και μόνο ένας άνθρωπος δεν έχει χρόνο. Και αυτός είναι ο πεθαμένος άνθρωπος.

Με αγάπη για την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δέσποινα Τριτοπούλου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s